Ilyen lesz a kerékpárút a Kiskörút végén és a Deák téren

2010.11.11. 11:11

"Ilyen lesz" hét van - az Urbanista és a Városban blog írt a Március 15-e térről illetve a Kiskörútról - a Kerékagy nemrég a Margit hídról, most kielemezzük a kiskörúti bringasávnak az építés alatt álló részét a látványtervek alapján.

Az Astoriáig készen van a kiskörúti sáv, az ELTE épülete előtt azonban vége szakad és eddig nem is látszott, hogy hogyan tovább. A nagyfelbontású látványtervek alapján azonban könnyű kimatekozni. Lássuk csak:

A Dob utcáig nem lesz külön bringasáv, hanem piktogramokkal hívják fel az autósok figyelmét a szélső sávban közlekedő bringásokra. (a fenti kép csak egy kiemelés, kattints rá a teljes képért). A

A Kiskörút felé ugyanez a helyzet.

A Deák tér felé vezető kanyar és kereszteződés után mindkét oldalon kerékpársáv folytatódik - ahogy a Kiskörúton is van - ezt csak a buszmegállók szakítják meg. A Deák tér és az Erzsébet tér sarkán a Bajcsy felé tartó bringásokat lámpás kereszteződéssel a Gödör mellett haladó bringaútra csatlakoztatják be, a Bajcsy felől a Kiskörút felé haladókat pedig kivezetik a bringasávra - amit a téren végig megtörnek a buszmegállók.