Eltüntetik az Andrássy úti halálfolyosót

2011.09.19. 12:08
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a parkolók és a járda közt kell majd haladniuk.
 
Ahogy arról beszámoltunk, a rosszul megtervezett sáv miatt sok kerékpáros szenvedett balesetet. Az autóból óvatlanul kiszálló utasok rányitják az ajtót a szabályosan haladó biciklistára, az autójukhoz sietők pedig óvatlanul a kerékpárosok elé lépnek.
 
A BKK tervei szerint az Oktogon és a Hősök tere közt pedig a szerviz útra terelik a bicikliseket, akiknek eddig a járdán kellett haladni. Az Andrássyn áthangolják a lámpákat is.
 
Vitézy ugyanakkor nem határozta meg a munkák kezdetét. „A fagy beállta előtt” nem lesz kész a sávcsere, idézte az elhangzottakat Kürti Gábor, a Critical Mass egyik szervezője.
 

A programon a BKK-vezető bejelentette a Kerékpáros klub és a BKK együttműködési megállapodását is. Ennek keretében a biciklis szervezet véleményezi a BKK kerékpáros fejlesztési terveit.