Patenttal az ázott fenék ellen

2011.12.27. 12:23

A 2010-es évek trendje továbbra sem kedvez a sárhányónak. A divatérzékeny tervezők erre már rájöttek: egyre több az olyan termék, amely lehetővé teszi, hogy a hasznos, de az összképet rontó kiegészítő csak a legszükségesebb időintervallumra kerüljön fel a vázra.

Csavarozás nincs, csak patentolás és hajtogatás, ezt ajánlja Mark Windsor, londoni dizájner, aki a Quickfix nevű könnyűszerkezetes termékével néhány másodperces műveletté egyszerűsíti, amíg a bringás a táskából előveszi, és felszereli a sárvédőt.

A színes műanyagokból készült kiegészítőt hajtogatása merevíti, és három patenttel lehet a vázhoz rögzíteni. A tervező állítólag vagy kétszáz prototípust legyártott, amíg megtalálta az origami típusú eszköz megfelelően ellenálló formáját.

A gyorsan felszerelhető változat mellett Windsor egy tartósabb használatra szánt változatot is tervezett. A Foldnfix felszerelése sem tart tovább egy percnél, de annyiban különbözik a Quickfixtől, hogy a patentok helyett műanyagbilinccsel lehet a csövekre erősíteni.

Már korábban meghirdettük a Tilos rádióval közöz sárvédő-fetisiszta pályázatunkat saját megoldások benyújtására.

Az ötleteket, pályaműveket a szepsarvedo@gmail.com-ra várjuk. A legjobbakat jutalmazó színarany stücni és az acapulcói wellness-hétvége még szervezés alatt, de addig is itt megosztjuk ezeket veletek.