Több mint ezren lepték el a kőbányai bányarendszert

2012.02.27. 23:08

Vasárnap délelőtt startolt a második kőbányai kerékpáros Vakond futam. A földalatti bringás versenyen háromszáz indulót és több száz nézőt regisztráltak. A profik 9 kört tekertek, a győzelmet Szalontay Bence, a Merida Maraton Team versenyzője szerezte meg.

Csúszós pálya, poros levegő és félhomály, ez fogadta a versenyzőket Kőbányán, a McDonald’s BringaMánia Vakond futamon. A kerékpárversenyen minden korosztály indulhatott, kortól, nemtől és biciklis tudástól függetlenül.

A gyerekeké volt a délelőtt, a kevésbé rutinos, ám nagyon lelkesebb résztvevők felnőtteket megszégyenítő versenyszellemmel tekerték végig a távokat. Az ovisok 100, az iskolások pedig 600 méteres pályán mérhették össze tudásukat.

Délután rajtoltak a junior, felnőtt és master kategóriák versenyzői, ahol már senki sem úszta meg szárazon – a feszes tempót tekerő versenyzőket tarkóig beborította a sár. A verseny egy 1000 méteres körpályán zajlott, amely magában foglalt egy rövid lépcsőzést is. Kategóriától függően 9, illetve 12 kört tekertek végig az indulók.

Az idei BringaMánia Vakond Futamot a profik zárták, elit kategóriában azonban már nem a buliról szólt a futam, gyilkos tempót diktáltak a csúszós, kanyargós pályán. Felkészülésnek is kiválóan beillett ez a verseny a kerékpáros szezon indulása előtt. A profik 9 körös versenyét végül Szalontay Bence, a Merida Maraton Team versenyzője nyerte meg, aki kicsivel több, mint 30 perc alatt tekerte le a 9 kilométeres távot. A nőknél Sejben Anita (SHK SE) győzött.