Meghalt a budapesti biciklizést támogató holland nagykövet

2012.08.21. 14:48

Hollandia budapesti nagykövetsége kedden jelentette be, hogy meghalt Robert Milders nagykövet.

Robert Milders 2009 májusa óta volt a Holland Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. A nagykövet 1948. július 30-án született Hágában. Budapesti kinevezését hosszú diplomata karrier előzte meg, amely során Brüsszelben, Hágában és Tokióban is dolgozott. A nagykövetség közleményében nem hozta nyilvánosságra a halál okát, csupán azt közölték, hogy Milders vasárnap hunyt el, amikor Hollandiába készült.

D  KB20110430120

Milders budapesti szolgálata alatt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy határozottan kiállt, és segítette a magyar főváros biciklis kultúrájának erősödését. Alig egy évvel érkezése után becsatlakozott a Critical Mass szervezői mellé, és személyesen is bátorította a magyar kerékpárosokat.

A nagykövet tavaly támogató levelet írt a biciklis felvonulás alkalmából: "Tavaly (2010-ben) örömmel nyitottam meg a hagyományos Critical Mass-t, tudván, hogy egy valós, a testmozgást és a környezetbarát közlekedést hirdető civil kezdeményezés mellett állok ki, amely Budapest mellett immár számos városban is teret hódít. Biztosíthatom Önöket, hogy Hollandia képviselőjeként a jövőben is figyelemmel kísérem a mozgalom életét, és támogatom a célkitűzéseiket."