Ágról szakadt biciklis kalóz keresztezi Magyarországot

2013.02.04. 11:22

Kalózzászlóval, megpakolt utánfutóval érkezett Szeged határába egy német világjáró biciklis.

A szegedma.hu tudósítása szerint a magát Mike Asterixnek nevező (eredetileg Michael Bensch) kerékpáros vándor négy éve indult Düsseldorfból, hogy 8900 métert kerekezzen bejárva Kelet-Európát. Ott alszik, ahol az este éri, ha kell, az árokparton ver sátrat, ha befogadják, akkor egy ház udvarában, amit kap, azt eszi, ha két szendvicset, akkor egyiket társának, a kutyájának adja.

A biciklis nem nagyon zavartatja magát a fogyasztói társadalom nyomásától, pénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül járja a világot. Állítólag egyszer csak kilépett a rendszerből, és a szabadság mellett döntött, ami többek között azt jelenti, hogy évek óta negyven kiló utánfutóján cipeli magával összes holmiját, a ruhákat, a matracot, a hálózsákot és horgászbotot.

Eddig hét országon (Hollandia, Belgium, Franciaország, Olaszország, egészen Szicíliáig, Bulgária, Románia) utazott át. Görögországban rabolták ki először, ellopták a biciklijét, de egy autójavításért újat kapott. Bukarestben a matracát lopták el, valamint a hálózsákját és a pótkerekét, de ettől függetlenül megkedvelte a románokat.

2013-ban még szeretne eljutni Izlandra is, hogy aztán kalandjait egy könyvbe foglalja össze.