Bicikliről raboltak

2013.04.15. 12:44
6 hozzászólás

Négy nőt támadtak meg tavaly augusztusban Makón, két sértett nyakából a nyakláncot tépték ki, míg két esetben a táskát rabolták el.

22 bűncselekmény – köztük rablások, betörések és lopások – miatt javasol vádemelést a Makói Rendőrkapitányság az ügyészségnek összesen hat gyanúsított ellen. Hárman már előzetes letartóztatásban vannak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a makói nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményekkel egy helyi fiatalkorú fiú gyanúsítható, akit három alkalommal társa is segített. Módszerük az volt, hogy kerékpárral a kiszemelt áldozatukhoz mentek, majd a hátul ülő fiatalkorú fiú letépte a nyakláncot, vagy kitépte a sértett kezéből a táskáját.

Az egyik megtámadott nő olyan szerencsétlenül esett el, hogy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek. Az előzetes letartóztatásba helyezett fiatalt és 27 éves makói társát a nyomozók további bűncselekményekkel, így kerékpárlopásokkal, betörésekkel, autófeltöréssel és más vagyoni elleni bűncselekményekkel is meggyanúsították.