Az Ikea kerékpárváltozata a Sandwichbike

2013.04.24. 17:09

Egy lapos kartondobozban, alkatrészekre szedve kínálják majd a holland gyártók legújabb fabiciklijüket, a Sandwichbike-ot.

A fából készült vázak elterjesztésével már régen kísérleteznek különféle cégek a világ mind részén. Hozzájuk képest a Sandwichbike koncepciójában csak annyi a plusz, mint az Ikeáéban a fabútorok között: a megrendelő saját kezűleg szerelheti össze.

szendv2

Az ötlet már hét éve megfogalmazódott a Bleijh ügynökség tervezőasztalán, a végterméket azonban csak most próbálják bevezetni a piacra. Ennek köszönhető, hogy az összeszerelhető kerékpárt a milánói dizájn héten is bemutatták.

Sandwich-Bike-3-thumb-417x291-57547

A váz két külön rétegeltlemez-lapból áll, amit a többi alkatrésszel együtt a bútoroknál megszokott egyencsavarok fognak össze. A kerékpár klasszikus egysebességes áttételű.

Sandwich-Bike-1-thumb-620x413-57543

A tervezők azt mondják, azért választották a fát alapanyagnak, mert az passzolt a legjobban az összerakós kerékpár alapgondolatához, és egyébként is barátságos anyag. Leszögezték viszont, hogy a biciklit nem fabringának nevezik, hanem szigorúan otthon összeszerelhető kerékpárnak.

Az árusítás csak 2013 második felében indul.