Bocsánatot kértek egy kerékpárostól

2013.09.04. 12:19

Ünnepélyes pillanat az egész magyar kerékpáros társadalom számára: egy nagy közlekedési vállalat hivatalos levélben kért elnézést egy egyszerű utcai kerékpárostól azért, mert az egyik sofőrjük direkt ráfeküdt a dudára, hogy lekergesse az útról.

A Szegedbicaj blogon olvasható a Szegedi Közlekedési Kft. nagyon korrekt hangvételű levele, amelyben B. Csilla egy trolivezetőre vonatkozó panaszára reagált a társaság.

Az augusztus végén rendezett SZIN fesztivál alatt ideiglenes forgalmi rendet vezettek be a belvárosban, és a turistákra való tekintettel az önkormányzat a kerékpárosoknak is engedélyezte a Tisza-híd útpályájának használatát.

A buszvezető ennek ellenére hosszú dudálással próbálta letolni az útról a hídon átkerékpározó nőt. „A 30-40 centis padka miatt nyilván nem tudtam a híd közepén felmenni a járdára, ezért próbáltam gyorsan menni. Ez sem tette a sofőrt türelmesebbé. Ekkor próbáltam jelezni neki, hogy megállok, leszállok. Addigra viszont már olyan halálfélelmem volt, hogy csak úgy sikerült leszállnom, hogy leestem a biciklimről.” – írta az SZKT-nek az eset körülményeiről a biciklis.

Váratlan módon nem egy mismásoló válasz érkezett a cégtől, hanem valódi bocsánatkérés. „A 2013. augusztus 23-án tapasztalt járművezetői szabálytalanság miatt szíves elnézését kérjük, járművezetőnkkel szemben a szükséges intézkedést megtettük. Járművezetőink figyelmét több alkalommal is felhívjuk a kerékpárral közlekedőkkel való együttműködő közlekedésre, mivel nem egymás 'ellen', hanem együtt kívánunk közlekedni a közutakon.”