Bicikli teljes kamuflázsban

2013.09.26. 16:59

A kerékpár nem csak városi fiatalok játékszere, hanem komoly, elszánt, harcedzett, vidéket járó férfiak munkaeszköze is lehet.

Egy amerikai gyártó rájuk is gondolt, és piacra dobta a vadászbiciklit, amellyel „gyorsan, csendben, nyom nélkül” lehet behatolni olyan az erdők, mezők mélyére.

A kerékpár vadászjellegét az adja meg, hogy a Cogburn CB4 teljes egészében rejtő színekben készül. A vázat terepmintás festés borítja, és a felnik és a kormány felülete tükröződésmentes.

bicikli
Fotó: / realtree.com

A nehéz terepen való boldogulást vastag, ballonos gumik segítik, és a kormányt is szélesre szabták, hogy könnyebb legyen a navigáció, ha öt nyúllal és két fácánnal a csomagtartón kell kikecmeregni a süppedős erdei ösvényekről.

A vadászok (vagy horgászok) számára nagy előny, hogy a biciklire elől-hátul extra rögzítő pontokat szereltek, így kannákat, csomagokat, horgászbotokat, vagy fegyvereket úgy lehet biztonságosan szállítani, hogy az ne zavarja a kerékpárost. A csomagtartó a gyártó állítása szerint könnyű és erős repülőgép minőségű alumíniumból készült, hogy kibírja a terhelést.