Piacon árulták a japán utazó ellopott kerékpárját

2014.01.25. 11:18

Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt.

András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat délelőtt.

japan
Fotó: Kon Ok /

Jelenleg folyik azoknak a férfiaknak az elszámoltatása, akiknél a kerékpárt megtalálták.

Yoshihiro Shimada japán világutazó összecsukható kerékpárját a múlt héten lopták el a VII. kerületi Kertész utcából. A férfi öt éve járja a világot összehajtható vázas kerékpárjával.

fb

Minden valószínűség szerint a kerékagy posztja után elindult támogató mozgalom eredménye a rendőri siker. A Facebookon ugyanis szombaton reggel már felbukkant egy fotó, amely egy, a piacon kiállított Birdyt ábrázolt. A cikk megjelenése után komoly mozgalom indult az utazó megsegítése érdekében. Volt, aki önként vállalta, hogy figyeli a használt kerékpár eladásokat, és pénzt is gyűjtöttek arra az esetre, ha új kerékpárt kellene vásárolnia.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!