Kényszer alatt írta a downhilles a bűnbánó levelet

2014.03.26. 16:17

Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél.

Az előző részek tartalmából:

  • G. Éva több budai internetes újságot telekommentelt azzal, hogy egy biciklis fiatalember belekötött a Fogaskerekűn, sőt teljes erőből meg is ütött. G. Éva a történtek alapján komoly általánosításra is ragadtatta magát bejegyzéseiben, azt állítva, hogy a budai downhill kerékpárosok mind büdösek és agresszívek.
  • Néhány hétre rá váratlanul bejelentkezett a Kerékagyhoz S. Dániel, és arra kért bennünket, hogy a Facebook-oldalán közzétett, önfeljelentéssel felérő levelét szó szerint közöljük. A levélben azt írta, hogy ő támadta meg G. Évát, sőt egyszer fizikailag is bántalmazta a nőt, mert nem tudta kezelni indulatait.
  • A G. Éva megalázásának terveit, és az álnevek alatt írt figyelem elterelő kommenteket is részletesen bemutató levél fölött a budai bringások és a Kerékagy olvasói nem tudtak napirendre térni. A többség nem hitte el, hogy egy ilyen bringás egy ilyen levelet ilyen stílusban önszántából írt volna meg.

És nem is tévedtek. A rendszeresen és nagy számban megjelenő kommentjeiről ismert G. Éva, akit közben több kerékpáros is felkért, hogy kerülje a biciklisekkel kapcsolatos általánosításokat, a XII. kerület alpolgármesterének blogján egy teljesen más témában született poszt alá megírta, hogy történtek bírta rá S. Dánielt a bűnbánó levél kiadására.

Kedves alpolgármester úr!

Elnézését kérem, hogy ide írok offmódra. Biztos szeretnék lenni abban, hogy Ön olvassa. Ön kételkedett abban, hogy a fogason problémák vannak, arra a hírre reagálva, hogy engem az egyik downhilles fiú már másodszor megtámadott és ezúttal meg is ütött a 2012 nyarán a Népszabadságban megjelent két írásom miatt.

Tájékoztatom, hogy jogi képviselőmmel személyes találkozóra mentünk a fiú kérésére, és azt az ajánlatot tettük az elkövetőnek, részben az általa elkövetett bűncselekmény, részben az általa és barátai által írt hazug, lejárató kommentek, tehát a jó hírnevem sérelme miatt, hogy ha nyilvánosan elégtételt ad, akkor visszavonom az ellene tett mindkét feljelentést.

A gyanú jelenleg tettleges becsületsértés, könnyű testi sértés és garázdaság.

A fiú ennek az ajánlatnak megfelelt, én a bírósági békéltetés, március 28. után vissza is vonom a feljelentést, azonban nem túlzás azt állítanom, hogy a továbbiakban sem utazhatok nyugodtan a fogason.

Kérem, tekintse meg ezt a nyilvános megosztást, és az alatta álló, mai kommentek tartalmát és hangnemét.

Ugye ön nem gondolja azt, hogy nem szabad újságcikkeket írni, és abban létező problémákra felhívni a figyelmet?

Ugye én, aki senkibe nem kötöttem bele, utazhatok nyugodtan a fogason, és a szavaimat nem vonja kétségbe senki?

Ugye elhiszi nekem, hogy megtámadtak, és hogy nem egyszer láttam ellenőrkergetést, -verést, rendőri intézkedést, és sokszor hangoskodást és durva megnyilvánulásokat az elmúlt két és fél évben?

Nem lehetne, hogy a jogszerű viselkedésről, a nézetkülönbségek elintézésének a módjáról valaki felvilágosítja ezeket a bicikliseket?

Köszönöm a figyelmét.

G. Éva