A Bubi nem harmonizált a NAV-val

2014.04.24. 11:31

Szoftverproblémák miatt késik a Bubi átadása. Még most sem tudni, mikor lesz kész teljesen a fővárosi bringahálózat, addig a közönség számára csak mutatóban lesznek az utcán a zöld biciklik.

Eredetileg április elejére ígérték a Bubi indítását, de az informatikai részért felelős vállalkozás több hete csúszik a szoftveres munkákkal. Állítólag a NAV-os hálózati kapcsolat beindítása volt az egyik legnehezebb feladat.

A rendszert viszont csak akkor veszi át a BKK, ha működőképes a teljes infrastruktúra. Azt viszont egyelőre senki sem tudja, hogy mennyi időre van szükség a befejezéshez.

CAM00740
KépaláFotó: Spirk Joe / Index

A budapesti bevárosban 75 terminált telepítettek az elmúlt hetekben, és a belső teszthez mintegy 300 kerékpárt ki is helyeztek a dokkolókba. A terminálokat a mobil hálózatba is bekötötték már, és sikerült megoldani, hogy a napelemek megfelelően töltsék a dokkolókat.

Eddig nem loptak el egyetlen kerékpárt sem. A kerékpárok rongálása és a lopáskár egyébként az üzemeltető T-Systems kockázata. A szerződés szerint a cégnek kell 5 éven át a rendkívüli tételeket fedezni az évi 250 milliós díjból, amit a BKK fizet.