Biciklis ügyességi pályát építettek a Rákóczi hídra

2014.09.02. 10:02

A jó minőségű utakhoz, a sima burkolathoz könnyű hozzászokni, olyannyira, hogy az ember előbb-utóbb képtelen lesz megoldani váratlan forgalmi szituációkat. Tudták ezt azok a budapesti közlekedési szakemberek, akik közel két hónapja ügyességi pályát alakítottak ki a Rákóczi híd kerékpáros sávjában.

A híd budai hídfőjénél kialakított technikai szakaszok segítik a biciklistákat reflexeik karbantartásában. A feladatok egyszerűek, de remekül fejlesztik a manőverezési képességeket.

1. feladat  A burkolatba  átlósan metszett vájatot mélyítettek, amelynek azonban csak egy részét fedték le falapokkal. Ugrasson fel a ferdén kirakott deszkákra, kerülje el a gödröt, amelyre semmi nem figyelmezteti a kerékpárost! 4 pont.

Nehezítés: Este könnyebb hibapontot gyűjteni a vájatban, esős időben pedig a csúszós deszkán. Plusz 2-2 pont.

Feladat 2. A bicikliútra itt is átlósan került a gödör, amelyre ezúttal sem figyelmeztetik a kerékpárost. A versenyzőnek ezúttal egy korlátokkal ellátott folyosóba kell betalálnia, anélkül, hogy felbukna annak szegélyén. 6 pont.

Nehezítés: Az esti és esős teljesítés mellett plusz pontot ér, ha a szemközt érkezőkkel is meg kell küzdeni. 2-2-5 pont.

Jó szórakozást!