20 új állomás, 300 új bubicikli a kötbérből

2014.10.09. 11:32

A várakozásokat is felülmúlja a MOL Bubi közbringarendszer sikere, áll a BKK közleményében. Az indulás első hónapjában már 120000 fölött jár a bérlések száma, és több ezren váltottak jegyet vagy bérletet a zöld bringákra. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forint kötbért a BKK tavasszal új gyűjtőállomásokra és kerékpárokra fordítja. 

Ebből a pénzből körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tudják bővíteni a közbringarendszert. A  fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztázták a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin.

A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik. A bővítésnek köszönhetően a MOL Bubi dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új MOL Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében, így a közlemény.