Az élet nagy dilemmái közül egy: húzódjon le a bringás, vagy ne?

2015.04.13. 11:51
A biciklisek autósok közötti örök vita újraélesztésére alkalmas posztot tett fel egy kerékpáros a Facebookra, és a hatás nem is maradt el.

A fotót, amelyen az látszik, hogy egy vidéki alsóbbrendű úton kerékpárosok egy csoportja elfoglalja az út egyik sávját, úgy, hogy az autóknak a másik sávba áttérve kelljen előzniük, néhány óra alatt ezrek osztották meg.

11118855 681381811974052 7729853185145593106 n
Fotó: Füle Sándor

A képpel és a kísérő levéllel a kerékpáros, Füle Sándor saját magát tette az autósok céltáblájává.

A levélben azt írta, azért foglalta el biciklijével szabálytalanul a sávot, hogy lassításra kényszerítse az autókat. Előtte három autós előzte meg a kislányát életveszélyesen, a szembe jövő forgalom miatt sávon belül, 30 centis oldaltávolsággal.

Füle szerint ez a fajta előzés nemcsak veszélyes, de szabálysértés is.

„Biztos nem akarsz te se gyilkos lenni, de talán nem tudod, hogy miért lenne szabálytalan a sávon belüli előzés. A KRESZ azt mondja, az előzést csak akkor szabad elkezdeni, ha azt a megelőzni kívánt jármű vezetőjének zavarása nélkül be tudod fejezni. Mi a zavarás? Ha a másik jármű vezetőjét megijeszted, figyelmét nagy mértékben elvonod."

Nos, ha fél méterrel mégy el kilencvennel egy biciklis mellett, azzal bizony zavarod. A magyar bíróság állásfoglalása, hogy 1 MÉTER oldaltávolságon belül minősül zavarónak a biciklis előzése.”

Ha még nem lájkolta volna a Kerékagyat, most megteheti:

Húzódj már le!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köccsög!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Kerékagy on Monday, April 13, 2015