Elgázolták a kerékpárbajnokot Piliscsabánál

2015.04.17. 13:16

Csütörtök délután egy gépkocsi 50 km/h-val elsodorta a londoni olimpikon mountain bike versenyzőt, Benkó Barbarát, aki éppen edzést tartott a 10-es úton. A sofőr továbbhajtott, rendőrségi eljárás indult ellene. A versenyző kisebb-nagyobb sérülésekkel megúszta a bukást.

11141372 858390774226852 6009643958407146792 n

Benkó a Facebook-oldalán így számol be az esetről:

A mai edzés egy cserbenhagyásos gázolással kezdődött és végződött... Rendőrségi eljárás indult, ezért még részleteket nem közölnék, de elláttak a Sportkórházban, és úgy néz ki, törés nincs a vállamban, de sérült az ízület. A többi sérülés mellékes, katonadolog! Ja, és a sisak ma az életemet mentette meg, javaslom használatát!!

Benkó a kórházból hazafelé még mindig nagyon feldúlt állapotban nyilatkozott a Bikemag.hu-nak:

„Nagyon nagy szerencsém volt, mert 50-nel sodort el Piliscsabán, ahogy beérkezünk lefelé a dombon a faluba. Megelőzött, majd lesatuzott, de valószínű rossz volt az alváz, mert teljesen jobbra húzott az autó és elsodort, én meg előreszaltóztam. Az volt a szerencsém, hogy a régi dzsúdóedzéseknek hála ösztönösen estem, és így sokat mentettem. A kerékpárom is megsérült természetesen, de az nem érdekel. 

A legdurvább az egészben, hogy a balesetet okozó sofőr kiszállt, miután a mellette ülő gyereke üvölteni kezdett, de azt mondta: »ja, látom jól vagy«, majd továbbhajtott. Sajnos a rendszámot nem néztem meg, mert olyan sokkos állapotban voltam, és annyira fájt a fejem meg a vállam. A sisak mentette meg az életem, alatta is be van vérezve…

A legszebb, hogy miközben a 10-es út szélen ültem, és ordítottam a fájdalomtól, senki sem állt meg, és továbbindult a forgalom… Eszébe sem jutott senkinek megállni. Amikor meg felálltam, még egy rendőr is továbbment, de annyira sírtam, hogy már megállítani sem tudtam. Elég kemény. Igazából iszonyú nagy szerencsém van, arra gondoltam, hogy meg is halhattam volna és nagyon nagy mázlim volt…″

Frissítés: 

A 10-es úton a Kerékagy szerkesztői is rettegve kerékpároznak. Az út sok helyen keskeny, nagyon forgalmas, rengeteg a teherautó és a busz, életveszélyes biciklizni rajta. De másmerre nem lehet.

Frissítés: Megvan a gázoló

A sportoló újból jelentkezett a bikemag.hu-n, és elmondta, hogy gázolója önként jelentkezett a rendőrségen. Mint mondta:

Nem gondolom, hogy szándékos gázolás történt, egyszerű pánikreakció, hogy otthagyott… A rendőrségi eljárás még zajlik, ki fognak minket hallgatni. Azért vigyázzunk egymásra az utakon, mindegy hogy autós, kerékpáros, motoros vagy gyalogos. Tényleg köszönöm a sok jókívánságot, fejben dől el a gyógyulás, motivációban nincs hiány, úgyhogy holnap már vissza akarok ülni!