Nyugi, pár nap és újra lesz Bubi a Batthyány téren

2015.04.23. 07:25

Legalábbis ezt ígéri a BKK. Olvasónknak ugyanis már nagyon hiányzik a budai fonódó építése miatt eltűnt állomás, ezért írt a Kerékagy Facebookjára, hogy:

Sziasztok,

Nektek feltűnt már, hogy január óta nincs a helyén a Batthyány téri Bubi állomás? Úgy hallottam az I. kerületi Polgármester akadékoskodása miatt nem lehet(ett) még újra kitenni... Nekem hiányzik, pont használnám a budai állomások között - egyébként bérletes vagyok.

xy

Januárban a Bubi honlapján is megjelent a hír, hogy ideiglenesen leszerelik (sajnos ott se dátuma nincs a híreknek, se linkelni nem lehet őket), de határidőt nem írtak. A kérdésünkre viszont azonnal válaszoltak:

az engedélyezés jelenleg folyamatban van. Várhatóan napokon belül felszerelik a metrókijárat melletti új, ideiglenes helyszínen a MOL Bubi gyűjtőállomást.

FRISSÍTÉS:

A posztra a Budavári Önkormányzat is reagált. Mint írják:

A BUBI állomások telepítéséhez  - mint bármilyen közterületen elhelyezésre kerülő műtárgy, eszköz telepítéséhez -különböző engedélyek beszerzése szükséges az önkormányzattól. Jelen esetben  tulajdonosi, közútkezelői, munkakezdési engedélyeket kellett beszerezni, ez a hivatalos ügymenet része. A kivitelező már megkapta az összes telepítéshez szükséges engedélyeket és a kivitelezés is hamarosan megtörténik.