Hol az ország legröhejesebb bringatárolója? Egy sportszeráruház előtt, amelyik kerékpárokat is árul

2015.05.27. 09:34

Aki azt hiszi, hogy egy szimpla nyavalygás következik arról, hogy miért nincsenek tisztességes biciklitámaszok, az téved. Az itt bemutatott worst practice úgy tűnik gondos munka eredményeként lett ilyen rossz a csömöri Decathlon előtt.

Bár minden elemében pocsék, a megtisztelő címet leginkább azért kapta meg, mert mégis csak kerékpárokat árul, aki állította – ráadásul nem is feltétlenül rosszakat.

Pedig messziről kifejezetten reményt keltő a hely, hiszen elég kevés bolt előtt van fedett bringatároló. Közelebb érve azonban feltűnik a sárga-fekete csíkozás: sikerült pont olyan magasra szerelni egy vasrudat, amibe garantáltan beveri mindenki a fejét. Mivel a bódé amúgy bringás termékek reklámjaival van tele, könnyen lehet, hogy ez is a marketing része, hiszen sisakokat is árulnak. 

Na de lássuk a támaszokat. Az, hogy ferdék és a legmagasabb pontjukon sem érik el a két araszt, egyáltalán nem borít ki. Valami miatt ez a bringalekötésre tökéletesen alkalmatlan szabvány hódít a legtöbb üzlet előtt, szóvel ez szinte szóra sem érdemes. Viszont az, hogy gyakorlatilag vékonyabb, mint a legbénább lekötő, az már elég furcsa: ha bringatolvaj lennék, előbb pattintanám el a támaszt, mint a láncot.

Azaz várjunk csak. Nem is vesződnék az elpattintással, ezeket a fémelemeket ugyanis egyszerűen odacsavarozták a sínhez. 

Te milyen értékű bicót bíznál erre a rögzítésre?
 

Én mondjuk egy háromkerekű műanyag kismotort se, de persze lehet hogy ez is csak a marketing része: ha ellopják a bringád, sebaj, egyből vehetsz újat helyben!

Ha azt hiszed, hogy egy régi trükkel kijátszhatod a röhejes támasztékot, és egyszerűen a bringatároló oldalához lakatolsz, akkor hatalmasat tévedsz! Az ugyanis így van rögzítve:

Persze ez biztosan nem veszi el a kedvét senkinek attól, hogy kerékpárral jöjjön a csömöri Decathlonba. Az ugyanis kerékpárral igencsak körülményesen megközelíthető. Gyalog sem egy leányálom amúgy odajutni, egyetlen vigaszom az volt, mikor kibuszoztam, hogy a parkolón átvágva láttam egy kis lilét, amelyik nyugodtan sétafikált az aszfalton és egyáltalán nem érdekelték az arra járó emberek.

A Decathlonnak egy mentsége lehet, és akkor én jövök egy óriási bocsánatkéréssel, ha ez nem is bringatároló. Csak egy ilyen izé. Bringatárolónak látszó tárgy, háromdimenziós óriásplakát vagy ilyesmi. Ki tudja?

És mielőtt azt hinnétek, hogy Csömörrel van bajom, gyorsan tegyük hozzá, úgy tűnik arra felé épp elindult valami, és nagyon is tudják, milyen egy normális bringatámasz.

Tudsz hasonlóan gáz vagy akár még röhejesebb próbálkozást az országból? Küldd el levélben, vagy kommentben akár itt akár a Facebookon:

Itt mernéd hagyni a biciklidet?

Posted by Kerékagy on 2015. május 27.