Kültéri fűtés a Lidl előtt? Dehogy, ezek a bringatárolók!

2015.06.02. 16:56

A legutóbbi Decathlonos borzalomra küldte el Eszter a Járókelő linkjét, amelyben valaki arra panaszkodik, hogy mennyire használhatatlanok a Lidl bringatárolói is. Ennyire:

e79 1f55e4dfbfa42ce9198dc1701ce9ec526068fbf0
Fotó: jarokelo.hu

A képen látszólag minden rendben van: a bejárat mellett profi támaszok vannak, elől meg egy izé... dizájnos kültéri fűtőtest vagy mi. Nos nem. Állítólag az ott hátul a bevásárlókocsik helye, amit elöl látunk, az lenne a bringatámasz.

Hogy hogyan kötnek le az emberek a bevásárlókocsik tárolójába, az nekem kicsit gyanús, mert ugye ott a kocsik vannak elvileg, de az biztos, hogy nem csak Pestszentlőrincen van ilyen fura spirál, hanem Mátyásföldön is. 

Ezen a képen három bringa is van, meg egy bringatároló, bár nem nagyon kapcsolódnak egymáshoz - és nem csak azért, mert most épp egy kocsi foglalja el a helyet egyik irányból:

Igaz, a Lidl megoldása sokkal védhetőbb, mint a Dechatloné (és nem csak azért, mert ők nem árulnak kerékpárt), azért az ideálistól elég messze van. Ha már szemmel láthatóan nem sajnálták a pénzt, az anyagot és a melót belőle, akkor igazán csinálhattak volna ebből a csőből egy használható támaszt is. 

Állítólag van, ahol ez már meg is történt! A Járókelő FB-posztja alatt meg is jegyzi valaki:

A Magyar Kerékpárosklub 2013-ban már tárgyalt a Lidl területi vezetőjével, ahol megígérték, hogy az újonnan épülő áruházaknál már a klub által ajánlott támaszok lesznek, illetve a meglévőket folyamatosan cserélik, (főként az áruház felújításával egy időben). Ez pár helyen már meg is történt.

Hurrá!

FRISSÍTVE: Mint nowy megjegyzi kommentjében:

Nem csak állítólag. Kispesten a Báthory utcában és Újbudán a Bartókon már eleve normálissal építették, az Üllői-Ecseri saroknál lévő üzletnél cserélték