Miért nem dugjuk a fülhallgatót az orrunkba?

2015.06.10. 14:56
nosebuds5
Fotó: rocketnews24.com

Japánban eléggé megszigorították a kerékpározás szabályait június 1-től. Olyannyira, hogy a két legbringásabb városuk (Tokió és Nagoja) is emiatt esett ki a 2015-ös Copenhagenize Index Top20-as listájából. Bár a szigorítások egy része érthető, és valóban csak segíti a biztonságos közlekedést, egy része csak kekeckedésnek tűnik az ottani biciklihasználóknak. És ami még rosszabb, az új szabályozás egy csomó mindent a rendőrök mérlegelésére bíz.

Például tilos fél kézzel kormányozni. Valaki arra panaszkodott Twitteren, hogy piros lámpánál, álló helyzetben nézett rá a  telefonjára, s a rendőr megbüntette. Ám ami igazán morcossá tett sokakat, az a fülhallgató használatának betiltása. Vagyis a zenehallgatásé, de hát épp itt a szabályozás gyenge pontja: mi van, ha a fülemben a füles, de nem szól benne semmi? Vagy ha csak az egyiket dugom be?

rocketnews24 egyik munkatársának eszébe jutott a tökéletes megoldás.

Igen, bedugta az orrába a füleseket!

Ha nem tudtátok eddig, hát most tudjátok meg: zenét hallgatni az orrunkba dugott fülhallgatóval is lehet. Elég régóta terjednek a neten ehhez hasonló videók:

Emberi hangfal

És jól látjátok: a szánk hangfalként is működik, ha kinyitjuk. (Márpedig ugye kinyitjuk, ha nem akarunk megfulladni.)

Tényleg lehet az orron át zenét hallgatni?

Csak nem írok marhaságokat nektek, szóval gyorsan beledugtam az orromba a fülest és elindítottam a Spotifyon Guillaume de Machaut Notre Dame-i miséjét. Hát nem sokat hallottam belőle, de ez ugye a cappella és csupa magas hangú énekből áll. Szerencsére láttam, hogy Libor Anita valami korszerűbbet hallgat ugyanitt (felteszem a fülén át), szóval átkattintottam, és a Roisin Murphy tényleg élvezhetőbb volt. Már amennyire élvezhető bármi, ami az orrodba gyömöszölve szól.

Szóval a fickó kikerekezett a városba az orrába dugott fülhallgatóval, és külön meg is kérdezgette a rendőröket, hogy lehet-e ilyet. Azok pedig persze jó morcosak lettek, de azt mondták, hogy igen.

Orrba dugott fülhallgató az úton

Ki tudja, lehet, hogy ez lesz az új tiltakozási forma Japánban a bringás szabályok szigorítása ellen.

Ti dugnátok az orrotokba fülest kerékpározáshoz? Egyáltalán kipróbálnátok az orrhallgatót? 

Hát ilyenek a japán bringások. Ne mondjátok, hogy meglepődtetek!

Posted by Kerékagy on 2015. június 10.