Elkezdték a 10-es út felszabadítását

2015.06.30. 15:42

Fontos nap a Magyarországon kerékpározó hazai és külföldi bringásoknak 1015. június 30-a: megkezdték a traktort, lovas kocsit és kerékpárt kitiltó leszerelését a 10-es útról. Önmagában az is sokat számít, hogy lehet kerekezni a szomszédos Budapest, Pilisvörösvár, Piliscsaba és Leányvár között (onnan tovább eddig is lehetett), akár munkába, iskolába járna, vagy túrázna valaki. Ám ennél sokkal fontosabb a Magyar Közút Zrt. személetváltása, hiszen már nem a kerékpározás tiltásában látják a megoldást a forgalmas utak problémájára, hanem a figyelmeztetésben: vigyázzunk egymásra! A „Merci-táblák” helyett ezért „kerékpáros veszély” táblákat tesznek ki.

A Közút dolgozói Pilisborosjenő határában kezdték el a munkát, várhatóan néhány napig tart, míg befejezik, és addig érvényben maradnak a még kinn levő táblák – nehogy most fusson bele valaki egy bírságba!

Mostantól viszont minden az autósok és a bringások felelőssége, kiderül, hogy képesek-e egymásra kölcsönösen figyelni a sok helyen keskeny és nem túl jó állapotú úton. Ezért csak az kerékpározzon a 10-es úton, aki kellően felkészült, és lehetőleg segítse lehúzódással az előzést, az autósok pedig várják ki a kellő pillanatot, úgyis hamar utolérik a sor végét.