Ökörhugyozás Szombathelyen: így javították ki a kerékpárutat

2015.07.03. 10:37
Soha ilyen szórakoztatóan nem teremtődtek még meg a kerékpáros közlekedés feltételei!

Kijavították a szombathelyi kerékpárutat, írja a Nyugat.hu. Az ügy lezárult, mindenki megnyugodhat. A keretösszeg felhasználásra került, az útra véletlenül belógó házakat nem bontottak le, senkit nem kellett a bringások úri passziója miatt kitelepíteni, nem kerültek kisgyermekes családok az utcára. A nyomvonal arrébb tétele sem valósult meg, így a fákat sem kellett kivágni, csak hogy néhányan kerekezhessenek.

A megbízó, tervező, kivitelező és remélhetőleg azok is, akik erre a szakaszra a 140 millió forintot biztosítottak, ők mind egymás tenyerébe csaphatnak: szakszerű, korszerű, biztonságos és nem utolsó sorban rendkívül esztétikus kerékpárutat hoztak létre. Pár méterre a már meglévőtől.

Gratulálunk, és idézzük Puskás Tivadar polgármester szavait: A modern városhoz hozzátartozik, hogy az autón és a gyalogosokon kívül a kerékpáros közlekedés feltételei is adottak legyenek és megteremtődjenek!

Megkérdeztük László Jánost, a Kerékpárosklub elnökét, aki szerint az ilyesfajta fölösleges pénzköltés sajnos országos tendencia. A problémás szakasz például egy lakótelepen vezet keresztül, ahol például az amúgy sem nagy forgalom csillapításával századannyiból is javítani lehet a feltételeket. Az ezzel kapcsolatos tanulmányaikat már elküldték a szombathelyi önkormányzatnak.

Legalább érdekesen néz ki

Posted by Kerékagy on 2015. július 3.