Lebénult az életveszélyes bicikliút miatt

2015.07.07. 08:37

Székesfehérváron egy árokba esett a 48 éves Perusza Zoltán, amikor egy este biciklijével sietett haza a vihar elől. Az egyenes bicikliút ugyanis teljesen váratlanul megtörik, jobbra kanyarodik, és aki nem veszi észre időben a kanyart, belezuhan az árokba (a képet itt lehet megnézni).

A váratlan kanyarra semmilyen tábla nem figyelmeztet, sötétben pedig egyáltalán nem számít rá az ember, mondta a Blikknek a férfi, aki miután bezuhant a betonárokba, mozdulni sem bírt többé.

Nem kívánom senkinek azt, amikor az orvosok közölték, hogy soha nem tudok majd lábra állni. ... Mindez a rosszul megtervezett kerékpárút miatt

- közölte a férfi, akinek a bíróság 20 millió forintos kártérítést ítélt meg.

A székesfehérvári önkormányzat a tárgyaláson azzal védekezett, hogy a férfi a baleset előtt ivott egy fröccsöt a barátaival, a biciklijén pedig nem volt világítás. A bíróság azonban ezt nem vette figyelembe, mivel úgy találta, hogy a bicikliút életveszélyes, és Zoltánon kívül négyen törték össze magukat ugyanott, más időpontokban.

Ráadásul az elvesztett per után az önkormányzat nem akart önként fizetni: a végrehajtó inkasszózta a számlájukat. Arról nincs információ, hogy az önkormányzat átépítteti-e a veszélyes szakaszt.