Bringások tüntetik el a viharkárokat

2015.07.09. 16:08

A tizenkét európai kerékpáros útvonal egyikét, a Budapesten áthaladó Eurovelo 6-ot is több helyen járhatatlanná tették a tegnapi viharban rádőlt fák tucatjai. Olvasónk, Zsolt, Budapestről, a IX. kerületből küldte ezeket a képeket. Azt írja, csupán a Gubacsi híd pesti oldalán, a Hídépítő utca környékén legalább ötven fa hever az úton, ezért önkéntes akciót szerveznek a gyors kárelhárításra. 

A július 11-én, szombat délelőtt 10 órától, a híd pesti lábánál kezdődő esemény nyilvános Facebook oldalán bárki jelentkezhet, aki szeretne segíteni az Eurovelo 6 helyreállításában. A szervezők csak korlátozott számban tudnak kesztyűt és a takarításhoz szükséges kerti szerszámokat adni, ezért ilyen típusú segítséget is várnak. Szóltak a helyi önkormányzatnak is, de nem árt a civil támogatás, mert Budapest rengeteg közparkja, és autóútja szintén romokban hever, ezért biztosan eltart egy darabig, mire az útfenntartók megérkeznek az Eurovelóhoz.

Ha az akció sikeres lesz, hamarabb lehet majd használni a Ráckevei-Duna mentén húzódó szakaszt, de Zsolt szerint az akció arra is alkalmas lehet, hogy felhívja az útfenntartók figyelmét, hogy a nemzetközi bringaútvonal amúgy is rossz állapotú a környéken, töredezett a burkolata, ráadásul néhol eleve csak 60-80 centiméter széles.

Te is beállhatsz szeletelni

Posted by Kerékagy on 2015. július 9.