Biciklivel is megkerülhető a Fertő-tó

2015.11.25. 13:04

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal, írja az MTI.

A Fertő tó körüli kerékpárút-hálózat fejlesztésére első ütemben a magyar állam 450 millió forintot biztosított. Ebből egységes táblarendszert alakítottak ki és korszerűsítették a már meglévő kerékpárutak jelentős részét, mintegy 19 kilométernyi szakaszt. A második körben uniós pályázatból 805 millió forint állt rendelkezésre - részletezte a projektet megvalósító konzorcium vezetője.

Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a 450 millió forintos, kormányzati forrásból finanszírozott felújítás után 2014 januárjában adták át a Fertő tó menti kerékpárút egy 19 kilométeres szakaszát, áprilisra azonban Fertőszéplakon több helyen áttörte az aszfaltot a növényzet, ami így összetört és felpúposodott. A valamivel több mint három hónapja átadott utat a környéken sűrűn előforduló „nagyon agresszív gyomok” törhették át, mivel az útnak nincs beton alapja, a felújításnál használt tömörített kavicson pedig átnő a gyom.

A 2014-ben elkészült szakaszt ebben a cikkünkben teszteltük.

Kész a teljes kör! Ha valaki arra jár, mesélje el, milyen lett

Szerző: Kerékagy2015. november 25.