A bringaút is fonódik majd, csak összevissza

2015.12.01. 19:40
Belóg itt-ott egy fém aknafedél? Kapcsolótábla az út közepén? Na és?

Budapest legforgalmasabb kerékpáros útvonala, a budai rakparton vezető Eurovelo is megújult a 17 milliárdból megvalósuló fonódó villamos projekt kapcsán. Az a sok tervező, szakember, kivitelező valószínűleg mind úgy volt vele, ha a fonódó kapcsán fonódni kezd a bringaút is összevissza, az majd senkit nem zavar. Pedig de, a bringásokat. Megkerestük a BKK-t, mennyire felelnek meg a szabványnak ezek a megoldások, átveszik-e így az utat.

FRISSÍTÉS: Megérkezett a BKK válasza, mely szerint a műszaki átadás-átvétel majd december 23-áig történik meg, a kerékpárút ellenőrzése jelenleg is folyamatban van. Ennek során vizsgálják, megfelel-e a terveknek és a szabványoknak, jól használható-e a mindennapokban is, és amennyiben javításokra lesz szükség, azokat a kivitelezővel elvégeztetik.

Az FCSM zsilipműtárgy aknát nem tudták áthelyezni, mivel olyan mély, hogy a HÉV alatt is átmegy. Ezért a kerékpárutat azzal egy szintbe hozták, a későbbiekben egységes festést is kap. A fák megmentése kiemelt szempont volt az egész projekt során, azok kikerülése a BKK szerint biztonságosan kivitelezhető.