Már bontják is a rakparti fonódó kerékpárutat

2015.12.09. 13:52

Csak néhány napja jelent meg az új rakparti fonódó bringaút furcsaságait bemutató videónk, az egyik problémás rész bontásának már neki is láttak a munkások. Ez az a zsilipakna, aminek "áthelyezése nem volt lehetséges, mivel a mélysége oly mértékű, hogy a HÉV alatt is átmegy".

Mint a BKK kérdésünkre elárulta, a mostani bontást az FCSM Mélyépítő Kft. végzi. A problémás zsilipakna felülete ezután nem áll majd ki az út szintjéből, így a kerékpárforgalmat nem zavarja majd. A csere után a kerékpárút jelzését felfestik a fedlapra is.

Mindent belebetonoztunk a rakpart új bringaútjába

Videónkkal kapcsolatban elmondták, hogy a kerékpáros útvonal műszaki átadás-átvétele december 23-án lesz. A terveknek és a szabványoknak a kerékpárút megfelel.  Azt, hogy a kerékpáros útvonal a mindennapokban is jól használható  legyen, a BKK jelenleg is vizsgálja és amennyiben korrekciókra, javításokra lesz szükség,  azokat a kivitelezővel elvégezteti.

A a bicikliutat fonódásra kényszerító fák megmentése az egész projekt során kiemelt szempont volt, kikerülésük biztonságosan kivitelezhető, tette hozzá a BKK.

Nos, ez nem tartott sokáig

Szerző: Kerékagy2015. december 9.