A bringája mentette meg az életét a szegedi férfinak

2016.01.21. 10:14 Módosítva: 2016.01.21. 10:15

Hétfőn csőtörés volt Szegeden a Csongrádi sugárúton, azonban egy szerencsétlenül járt kerékpárost elnyelt egy 2,5-3 méteres vízzel telt lyuk. Mint a 41 éves Zahorán Róbert a Délmagyarnak elmondta,

negyed 7 felé értem a Diófához, láttam, hogy az út jobb oldalán sok víz van, ezért a kerékpárút bal, száraz oldalán tekertem. Ahogy a vízfolyás mellé értem, megbillent a beton és befordított a gödörbe.

247 2460236 1280
Fotó: Segesvári Csaba / délmagyar.hu

A férfi segítségére sietett egy fiatal nő, de elküldte, mert attól félt, hogy ő is elmerül.

Nem éreztem semmit a lábammal, a bicikli beakadt a betonba, én meg a kerékpárra kapaszkodva másztam ki. Ahogy kiértem, szélvédett helyre húzódtam, és felhívtam a kollégáimat, akik autóval értem jöttek. Mire megérkeztek, a nadrágom keményre fagyott.

A kollégái szörnyülködtek, a lyukat látva azt mondták, hogy akár meg is halhatott volna. Zahorán Róbert frissen felújított Camping bringája az akcióban összetört, most kölcsönbiciklivel jár dolgozni.

A csőtörésnél dolgozó vízművesek azt mondták, az internet tele van olyan videókkal, ahol gyanútlan állampolgárok a csőtörésnél elmerülnek. Azt tanácsolták, ha valaki a beton alól bugyogó vizet lát, akkor azt messzire kerülje el. Nem tehet tudni, hogy a víz tartja-e a betont vagy a talajt.

A Szegedi Vízmű Zrt. a lapnak azt nyilatkozta, hogy a gödör zárása folyamatban van, a hét második felében betemetik, az aszfaltozás az időjárástól függ.

Szegeden a kerékpár mentette meg egy ember életét!

Közzétette: Kerékagy – 2016. január 21.