Botrányos állapotok a Várkert Bazár előtt

2016.03.07. 16:50

Többen is jeleztétek, hogy elképesztően pocsék állapotban van a bringasáv a frissen átadott Várkert Bazár előtt. (Ez az a különös pontja Budapestnek, amelyikről bármikor is posztolunk, nyugodtan írhatjuk, hogy frissen átadott.)

Biztos van, aki fanyalog, hogy lehetett volna más, olcsóbb anyagból megcsinálni a burkolatot, én azt mondom, hogy ezen a szakaszon egyáltalán nem baj, hogy nem egy randa aszfaltcsíkot húznak föl Ybl gyönyörű épülete elé.

Az viszont már annál inkább az, hogy nem számoltak azokkal a több tonnás, kőtörő kerékpárokkal, amelyek használni fogják.

Utoljára ilyen bénázást a Király utcában láttunk, azóta pedig épült már pár klassz burkolat a városban (pl. Belváros új főutcája), ahol megtanulták, hogy ahol gépkocsik is előfordulnak, ott nem lehet konyhapadló vastagságú köveket lerakni.

A töredezett útburkolat nem csak igénytelen, és méltatlan az egész felújított komplexumhoz, hanem a többcentis elcsúszások miatt durván balesetveszélyes is.

A gépkocsik pedig nem csak úgy hébe-hóba, tévedésből szoktak a kerékpársávra kerülni errefelé. A balesetveszélyre ugyanis egy mobil oszlop figyelmeztetne, de azt rendszeresen odébb rakják titokzatos személyek, mert

akadályozza a kétirányú autóforgalmat a kerékpárúton.

Hát ennyit erről. Reméljük a következő átadásra tisztességes vastagságú lapokat tesznek le, vagy sikerül az autóforgalmat a helyére terelni valahogy.

Ha még többet akarsz olvasni a budapesti kerékpárutakról, kövesd a Kerékagyat a Facebookon!