Megint lesz I Bike Budapest!!! Itt az útvonal

2016.03.09. 18:39
Április 23-án szombaton megint itt a lehetőség, hogy kerékpárosok árasszák el Budapest belvárosát.

A Critical Mass örökébe lépő I Bike Budapest tavalyi első rendezvényére néhány nap alatt több mint tízezren jelentkeztek be előre, végül pedig rekordszámban bringázták végig a 15 kilométeres utat.

A szervezők most is fesztiválos hangulatot, örömünnepet terveznek, és azt üzenik, hogy mindenki vegye elő a bringáját, porolja le, fújja fel a kerekét, próbálja ki mennyire jó hely Budapest biciklin. Aztán egész nyáron maradjon is rajta!

Az I Bike Budapest az idén még több résztvevőre számít, mint tavaly, ezért nem rövidítettek. Az útvonalat úgy találták ki, hogy kevésbé zavarja a többi közlekedőt, de mégis fontos helyszíneket érintsek. A Rákóczi utat például lecserélték az Andrássyra, az Erzsébet-hidat pedig a Petőfi-hídra.

A gyülekező a Közraktár utcán lesz délután 15 órakor.

A Pesti alsó rakpart, a Dráva utca és a Dózsa György út 2015-ben már bevált, a Hősök terénél egy jobbos kanyar, az Andrássy út, a Kiskörút és az Üllői út érintésével ér ki a felvonulás a Ferenc körútra, majd a Petőfi hídra.

Ezek Budapest legszebb részei, de üzenetértéke is van az útvonalnak. Az Andrássy és a Kiskörút sok év küzdelem után lett bringázható, mára a járművek 10 százalékát teszik ki a biciklik. Az Üllői út és a Nagykörút a kész tervek ellenére még mindig várja a megérdemelt bringasávok felfestését.

A Petőfi híd után a budai alsó rakpart következik, az Attila útról kanyar az Alagútra és a Lánchídra. Ezek a bringás felvonulások legnépszerűbb szakaszai.

A Lánchidat ráadásul hamarosan felújítják és nagyon fontos, hogy végre a közösségi közlekedés és a bringák számára is átjárhatóvá váljon. A fináléban lesz egy Parlament-kerülés, végül a Margitszigeten lesz a bringaemelés.

Idén is 300-nál több rendező fogja - a rendőrséggel és a BKK forgalomirányítóival együttműködésben - biztosítani a gyalogosok, a közösségi közlekedés és nagyobb kereszteződésekben az autók átjutását a meneten.

További kerékpáros hírekért kövessétek a Kerékagyat a Facebookon!