Na, kinek a választási programjából idézünk?

2016.04.13. 15:38

Egy főpolgármesternek egykor fontos volt az autóáradat visszaszorítása, a kerékpározás és a tömegközlekedés. Választási programjából idézünk:

„A környezettudatosság fontos eleme a tömegközlekedés és a kerékpáros közlekedés részarányának növelése, a közösségi közlekedés versenyképességének javítása, fejlesztése.” (41. oldal)

„A prioritások meghatározásánál a gyalogos közlekedést, a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést előnyben kell részesíteni a személygépkocsi-közlekedéssel szemben, különösen a belvárosias területeken.” (49. oldal)

„A gépkocsi-közlekedés visszaszorításához meg kell teremteni a feltételeket (városszéli P+R parkolók, a kerékpár-közlekedés infrastruktúrája és kultúrája, az elővárosi közlekedéshálózat együttdolgozó struktúrájának működőképessé tétele, a gyalogoszónák egzakt kijelölése).” (64. oldal)

„Vissza kell foglalnunk a várost az egyre fojtogató autóáradattól. A belváros forgalmát csökkenteni kell. Előnyben kell részesíteni a közösségi és a kerékpáros közlekedést a város egész területén.” (117. oldal)

Ki mondta ezt, tippeljen:

Ám azóta eltelt hét év, és minden megváltozott. A város szélsőségesen tömegközlekedés-orientált lett, a közúti közlekedés durván hátrányba került, a kerékpározás feltételrendszereit pedig felül kell vizsgálni