Le tudtok rajzolni emlékezetből egy kerékpárt?

2016.04.14. 19:00

Csak ne olyan gyorsan azzal az igennel! Mert így gondolta az a több száz ember is, akiket Gianluca Gimini megkért az elmúlt néhány évben, hogy rajzoljanak le neki fejből egy bringát.  

Az eredmény eléggé vegyes lett, mint az a honlapján található bemutatón is látszik, de nem is ez az igazán izgalmas. Hanem az, hogy utána fogta magát, és ahogy az Ikea a  gyerekrajzlényeket, elkészítette őket térben is.

Sőt! Mi az, hogy térben! Eredeti alapanyagokból, mondhatnám, működő modellként. Persze nem mondhatom, mert nem működnek. (Meg azért sem, mert persze meg sem csinálta, csak 3D-s modellben, mint arra többen is figyelmeztettetek).

De akkor is nagyszerűek egytől egyig!

Bár az összegyűjtött anyag korántsem egy tudományos felmérés, azért pár érdekességet összegyűjtött az alkotó, aki a résztvevőktől a rajzon kívül életkort, keresztnevet és foglalkozást kért. Tehát:

  • a bringák 75%-a néz balra, 25%-a jobbra,
  • az olyan terveket, ahol a lánc az első kerékhez csatlakozik, 90%-ban nők készítették,
  • bár a férfiak általában jól helyezték el a láncot, többnyire túlkomplikálták a vázat, amikor rájöttek, hogy valami nem stimmel vele,
  • a legnagyobb problémát az okozta, hogy az emberek nem tudták meghatározni a foglalkozásukat,
  • a legértelmezhetetlenebb rajzot egy olyan ember készítette, akinek a legolvashatatlanabb volt az írása is. Egy doktor.

Még több furcsa bringára vagy kíváncsi? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!