Ezt nagyon benézte a biciklis

2016.05.04. 11:20

Egy trolibusz fedélzeti kamerájával készült felvételt tett ki – valószínűleg a sofőr – a youtube-ra, Öngyilkos biciklis címmel. A videón az látszik, hogy a VI. kerületi Szondi u. - Rippl-Rónai u. kereszteződésében a Rippl-Rónai felől az Elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyva kihajt egy biciklis futár, akit hajszál híján elüt a trolibusz.

A videó alatt a feltöltő kommentálja is az esetet, mintha a bringás direkt hajtott volna ki elé:

Egy hülye biciklis futár, aki keményebbnek képzeli magát egy trolibusznál.

Mivel nem életszerű, hogy a futár valóban fel akarta öklelni kerékpárjával a trolibuszt, megkerestük a Hajtás Pajtás futárcég vezetőjét, a biciklis futár főnökét, Kürti Gábort, a biciklis hogy látta az esetet.

Kürti Gábor elmondta, hogy a biciklis futár egyértelműen figyelmetlen volt. Beszélt vele, és azt hallotta tőle, hogy nagyon benézte a sarkot, sajnálja az esetet, tök béna volt, és örül, hogy nem a kórházban kötött ki. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy a trolibuszsofőr profi volt.

Kürti szerint a videón is látszik, hogy a futár felkapja a fejét, mert be van bambulva. Ez is azt mutatja, hogy ez nem egy előre jól megtervezett, vagy rutinszerűen elkövetett szabálytalanság, hanem figyelmetlenség.