A velocipész, a dizájner és a handbike versenyző találkozása a muzeológussal

2016.09.30. 18:36

Egy korábbi cikkben már méltattuk az Iparművészeti Múzeum három hónapja futó Bringológia kiállítását, amely ugyanúgy bemutatja az Európában tomboló modern kori kerékpáros forradalmat, mint a múlt kerékpártörténetének érdekesebb darabjait. 

A kiállításához kapcsolódóan a Design Hét és a Kutatók Éjszakája alkalmából egy érdekes programot hoztak össze a kiállítás szervezői Nincs akadály! névvel, aminek az alcíme nem véletlenül, hogy a velocipész, a dizájner és a handbike versenyző találkozása a muzeológussal, ugyanis az este folyamán három előadás is lesz, amit egy kerekasztal beszélgetés is követ. 

Az est résztvetői:  

  • Hídvégi János, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológusa, aki röviden összefoglalja a kerekesszék történetét. 
  • Fenyvesi Zoltán handbike versenyző, a Tiszta Szívvel - Kills on Wheels című film (Till Attila, 2015) főszereplője, aki a New York Maratonon és a Berlin Maratonon való részvételéről és a hétköznapokban tapasztaltakról fog beszélni.
  • Túri Tamás, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervezés tanszékének hallgatója, dizájner mozgáskorlátozottak számára tervezett prototípusának bemutatója.
  • Frank Antal velocipész, a Briganti nevű vállalkozás vezetője, aki az egyedi, személyre szabott gyártásról fog beszélni. 


Az előadások után kerekasztalbeszélgetés is lesz, aminek moderátora Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Osztályának vezetője. 

Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Minden információ megtalálható az esemény Facebook oldalán.