Dizájndíjat kapott a papír bukósisak

2016.11.17. 15:30 Módosítva: 2016.11.17. 15:32

Nem is olyan rég jelentek meg az első hírek a hajtogatott papír bukósisakról, az EcoHelmetről. Amellett, hogy újrahasznosítható, épp úgy összehajtható, mint csilivili társai, csakhogy azoknál jóval olcsóbb, hiszen filléres alapanyagokból készül. Megvenni pedig automatából lehet, akárcsak a kávét vagy az óvszert. Merthogy az ára mindössze 5 dolcsi körül mozog.

Jó, persze a legtöbbünknél nem ez a döntő szempont a sisakválasztásnál, hanem, hogy mennyire biztonságos. Az EcoHelmet állítólag ezen a téren is kiállja a próbát, vagy legalábbis ki fogja. Ha piacra akar kerülni, akkor meg kell felelnie az Egyesült Államokban érvényes előírásoknak, amit a  Consumer Product Safety Commission tesztel.  Egyelőre persze még csak próbálgatják, ilyen lesz:

Ha minden igaz, jövőre lesz kapható, ám már most egyre nagyobb a felhajtás körülötte. A legfrissebb hír róla, hogy  a tervezője, Isis Shiffer megnyerte vele a James Dyson Awardot

A fiatal formatervező a BBC-nek azt mondta, hogy amikor egy új várost fedez fel bringával, nincs kedve csak ezért helyben vásárolni egy 30 dolláros sisakot. Ezért találta ki ezt a jóval olcsóbb megoldást. Pedig most már nem nagyon lehet ilyen problémája, hiszen a díjjal 30 ezer font is jár, na jó, azt persze a találmány tökéletesítésére fordítja majd.

Ha minden igaz, először New Yorkban kezdik tesztelni a sisakokat, ingyen kínálva a közösségi bringák mellé.

Még többet olvasnál bringás kütyükről? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!