Évek óta szedi áldozatait a bicikligyilkos fekvőrendőr

2017.08.01. 14:50 Módosítva: 2017.08.01. 14:54

A sötétben repültem, a lábaim kapálóztak a levegőben, mégis tisztán rajzolódott ki előttem egy gondolat: mi történhetett velem? Az imént még suhantam a biciklimmel az arra kijelölt kerékpáros úton, sima aszfalton, most pedig a semmiben evezek a végtagjaimmal.

A kérdés aztán szertefoszlott, mert becsapódtam, a térdeim és könyököm véres csíkot húzott a burkolatra, a biciklim pedig hangos csörömpöléssel landolt mellettem.

Látja a fekvőrendőrt? Amin a biciklis áthalad, csak egy úthiba. A fekvőrendőr néhány méterrel előrébb van, a sötétben.
Látja a fekvőrendőrt? Amin a biciklis áthalad, csak egy úthiba. A fekvőrendőr néhány méterrel előrébb van, a sötétben.

A sebeim, és az elgörbült kerekem szemrevételezése után sántikálva kerestem a hatalmas esés okát. A Városligeti fasor kijelölt biciklis útján ugyanis teljesen indokolatlannak tűnt a baleset. Az aszfalt sima volt, kátyúknak nyomát sem láttam, és mivel este 10 fele jártunk, váratlanul lelépő gyalogosokra, vagy póráz nélküli kutyákra sem kellett számítani.

A helyszínelés végén pillantottam meg a balesetet okozó fekvőrendőrt.

Az esés magánügynek tűnt, még a súlyosbító körülmények ellenére is: 

  • A fekvőrendőr az az agresszív fajta volt, amely rövid, hegyes, és fekete gumiból van. Nem megemeli a járművet, hanem rögtön sokkot okoz.
  • A Városligeti fasor szervizútja tök sötét, mivel a fák kitakarják a világítást. Az utat árnyékok pászmái hálózzák be: az egyik ilyen pászmáról derült ki, hogy valójában fekvőrendőr.
  • A fekvőrendőrre semmilyen jelzés nem figyelmeztet.
  • Minek egy kerékpárosoknak dedikált útra fekvőrendőr?

Az ügy akkor kapott perspektívát, amikor másnap felkerestem a közeli kerékpárszervizt, ahol úgy bólogattak a történetemre, mintha azt magyaráztam volna, hogy Mészáros Lőrinc nem a saját eszéből lett multimilliárdos. 

Persze hogy így van. Kiderült, hogy a budapesti futárélet egyik vezéralakja, Buppa is ezen a fekvőrendőrön átesve törte el a kulcscsontját. A futár telefonon számolt be nekünk a balesetről: hozzánk hasonlóan éjszaka esett át a láthatatlan akadályon. A különbség annyi volt, hogy ő ahhoz a kocsihoz igyekezett, ami a futár Európa bajnokságra szállította volna versenyezni. 

A gyilkos fekvőrendőr vakufényben
A gyilkos fekvőrendőr vakufényben

Az eset néhány éve történt, de a téma továbbra is aktuális.  A szervizben elmondták, hogy a sötét fekvőrendőr folyamatosan szedi áldozatait. Előttem néhány nappal is volt egy kuncsaftjuk, aki ugyanitt törte össze  a biciklijét.

Ha nektek is volt kalandotok a Városligeti fasor Liget felé vezető oldalán elhelyezett aknával, kommenteljétek be a történeteteket. Amúgy pedig azt javasoljuk: inkább ne használjátok a biciklit csak a telekről ismerő budapesti vezetők által kijelölt, értelmetlen nyomvonalakat. Az autók közt még mindig biztonságosabb.