Hollandiában megnyílt a világ legnagyobb föld alatti bicikliparkolója

2017.08.07. 13:11 Módosítva: 2017.08.07. 13:11

Hétfőn reggel megnyitott a világ legnagyobb föld alatti bicikliparkolójának első szárnya Utrechtben, ami jelenleg 6000 kerékpár befogadására képes – írja a Dutch News. Októberben ez további 1500 hellyel bővül, mikor pedig a második szárny is kinyit majd, összesen 12 500 bicikli tárolására lesz alkalmas.

Ekkortól lehet majd valóban a legnagyobbnak nevezni az utrechti projektet, jelenleg ugyanis még egy tokiói tároló birtokolja ezt a címet, ott 9400 kerékpár fér el. Jövő tavaszra egyébként Hágában is épül majd egy nagyobb parkoló, az azonban mindössze 8500 helyet biztosít majd.

A holland BNR rádión ugyanakkor hétfőn arról volt szó, hogy jelentősen alábecsülték a vonatállomások környékén szükséges tárolóhelyek számát. Saskia Kluit, a Fietsersbond nevű kerékpáros szakszervezet igazgatója szerint 180 ezer helyre lenne szükség.

Már most látható, hogy egyre többen használják őket napi szinten, így tennünk kell a probléma megoldásáért

– jelentette ki Kluit, hozzátéve, hogy az igazgatás minden szintjének együtt kell működnie, hogy megfelelő tervek és kellő mennyiségű pénz álljon rendelkezésre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!