Újabb BKK-járatokra lehet felvinni a biciklit

Csúcsidőn kívül minden hűvösvölgyi járatra fel lehet szállni kerékpárral

2017.08.24. 17:11

2017. augusztus 28-tól, vagyis hétfőtől a hűvösvölgyi villamosvonalakon csúcsidőn kívül már kizárólag olyan járatok közlekednek, amelyekre fel lehet szállni kerékpárral, ugyanis ettől az időponttól kezdve az 56-os, az 59-es és a 61-es villamoscsaládokat is igénybe vehetik a biciklivel közlekedők. – áll a BKK mai közleményében.

Munkanapokon csúcsidőben a Hűvösvölgybe közlekedő villamosok többségén is lehet majd kerékpárt szállítani, az erre alkalmas szerelvényeket külön piktogram jelzi. A kerékpárszállítás a villamosok teljes vonalán lehetséges, így ezzel az intézkedéssel a közép- és dél-budai viszonylatok egy részén is elérhetővé válik ez a szolgáltatás.

A bővítésnek köszönhetően jelenleg az alábbi járatokon lehet kerékpárt szállítani a fővárosban:

  • az 56-os, 56A, az 59-es, 59A, 59B és a 61-es villamoson,
  • na meg persze a 60-ason, ami ugye a fogaskerekű,
  • a HÉV-eken (H5, H6, H7, H8, H9) ,
  • a 77-es trolibuszon,
  • a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon,
  • a D11-es, a D12-es és a D14-es hajójáratokon.

A BKK közleménye szerint a főváros közlekedésszervezőjeként fontosnak tartja a kerékpározás és a közösségi közlekedés integrációját, a kombinált utazási lehetőségek támogatását, ezért döntött a további felszíni közlekedési eszközökön történő kerékpárszállítás bevezetéséről. A döntésben ugyancsak fontos szerepet játszott az, hogy az ügyfelek részéről sok pozitív visszajelzés érkezett az 59-e járattal kapcsolatban, amelyen már korábban bevezették ezt a szállítási módot.

Szintén ma jelentette be a BKK, hogy 

Müpa–Nemzeti Színház H néven új Bubi-dokkoló nyílt

a két kulturális intézmény kiszolgálására. Ez a 124. Bubi-állomás a városban.

Neked is van bringád? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!