Embermagasságú a gaz, elhanyagolt a balatoni bringakörút

2018.05.23. 17:45

A balatoni bringakörúton riasztó állapotokkal találkozhattak azok, akik az elmúlt napokban tekertek rajta. Az utak szélén sok helyen embermagasságú már a gaz, a burkolat is rossz állapotú, sok a kátyús, felpúposodott rész. A Balatontipp.hu cikke szerint részben azért, mert az út új kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nem túl jól látja el a feladatát.

A bringautakat korábban a települési önkormányzatok tartották fent, de a kezelés januártól átkerült a közúthoz. A Balatontipp szerint a valódi kezelés eddig elmaradt, elhanyagoltak az utak, néhány híd balesetveszélyes is. Több helyen az önkormányzat kaszáltatott a Közút helyett, mert nem akart szégyenben maradni. 

Biciklis-lanyok-gazban2-szigliget-balatoni-bringakor-bicikliut-b

A lap megkérdezte a kezelőt is, hogy lehet-e pozitív változásra számítani. A válaszból kiderült, hogy a Közút eddig jobbára csak a felméréssel volt elfoglalva, a munkákat csak később ütemezik, a válaszból arra is lehet következtetni, hogy forráshiányos a terület, de a balesetveszélyes hidak felújítását soron kívül elrendelik. Persze az igazán most beinduló bringaszezonban nem sokan fognak örülni, ha folyton felújítási munkákba ütköznek. 

Neked is van bringád? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!