A nyíracsádi kurta kerékpárút titka

2018.10.26. 11:43
43 hozzászólás

Végre megépült – kommentálta a nyíregyházi MKKP a Nyíracsád végére épített, pár méteres kerékpárút-kanyart, ami első pillantásra valóban elég nevetséges beruházásnak tűnik.

Megkérdeztünk néhány szakértőt, vajon hogy kerülhetett a falu végére ez az abszurdum. Véleményük szerint először is érdemes megnézni a helyszínt, ahol egy másik szemszögből nézve látszik, hogy a kanyarral szemben, az út túloldalán ér véget a Nyíradony felől érkező, hosszú kerékpárút.

Valószínűleg volt egy pár baleset a helyszínen abból, ahogy a faluba érkező kerékpárosok a megszűnő bringaútról nagy lendülettel srégen áthajtottak a közúton, hogy útjukat annak a menetirány szerinti jobb szélén folytassák, és néhány felelős azt gondolta, hogy megszünteti a veszélyforrást.

acsás
Fotó: Tenczer Gábor

Azt az elvet szem előtt tartva, hogy a bringás a lehető legrövidebb úton keljen át, és hogy a túloldalon a megfelelő, veszélytelenebb szögben soroljon vissza a műútra, megépítették ezt a kis kanyart. Ami elgondolásnak jó, viszont ezer százalék, hogy senki se fogja használni. Valószínűleg a kerékpárosok ugyanúgy, ahogy eddig, srégen áttekernek az úton, és magasan tesznek a nem túl életszerű kurflira.

Ha igazi megoldást akartak volna, építenek egy középszigetet zebrával, mint számos más település határánál, akkor az autósok is lassítanak, és jobban figyelnek, és a kerékpárosok is biztonságosabban kelnek át. Nem is került volna valószínűleg többe.

Frissítés: mint olvasónk, Zoltán írta, nem a nyíracsádi az egyetlen kerékpárút-kurfli Magyarországon, Debrecenben is készült már ilyen:

Próbáltuk elérni a nyíracsádi polgármestert is az ügyben, de egyelőre nem sikerült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?