Szentendrén csak a szentendreiek tekerhetnek a Duna-parti bringaúton

2020.04.11. 20:15

Csak szentendrei kerékpárosok használhatják a húsvéti ünnepek alatt a városban a Duna-parti kerékpárutat, közölte a település önkormányzata.

Azt MTI-nek az írták: az autós forgalom korlátozására hozott korábbi rendelet nem hozott kellő eredményt, az autós turisták ugyan elkerülték a várost, de megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom. A kerékpárosok kisebb nagyobb csoportokban jelentek meg a Duna-korzón, a belvárosban és felkeresték a nyitva tartó cukrászdákat, lángossütőket, ahol csoportosulások alakultak ki. Ezért tovább szigorítanak a korábbi korlátozásokon.

Az önkormányzati rendelet szerint a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, a húsvéti ünnepek alatt csak azok használhatják az Duna-parti kerékpárutat - az Eurovelo 6 szentendrei szakaszát - akiknek lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén. A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt nyomvonalon kerülhetik el a belvárost.

Fülöp Zsolt polgármester emellett az érintett üzletvezetőkkel egyeztetve vasárnaptól elrendelte a belvárosi cukrászdák és lángossütők bezárását a húsvéti ünnepekre. 

A városvezetés arra kéri mindazokat, akiknek kedvelt hétvégi kirándulóhelye a város, hogy amíg a járvány el nem múlik, ne látogassanak Szentendrére. Hogy milyen korlátozásokra számíthat a Dunakanyarban turistaként, arról itt írtunk bővebben

Neked is van bringád? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!