Auguszta
-3 °C
2 °C

Tárgytalan a kétéves kisfiú szüleit kereső email

2005.01.06. 14:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Már egy hete azonosították azt a svéd kisfiút, akinek hozzátartozóit még Magyarországon is sokan keresik egy segélykérő emailben. A másfél éves gyermeket állítólag egy thai hercegnő mentette meg.

Segélykérő emailekben még mindig keresik a hozzátartozóit egy kisfiúnak, aki a délkelet-ázsiai szökőárban veszítette el családját Phuket szigetén, Thaiföldön. A levelek feltevése szerint a kisfiú akár magyar is lehet, mivel beszélni még nem tud. A hírügynökségek korábban arról számoltak be, hogy a kisfiú szüleit, nagyszüleit, testvérét is elvesztette a szökőárban.

A - mint kiderült - svéd kisfiúra ugyanakkor már egy hete rátalált édesapja, Marko Karkkainen, sőt nagyszülei is előkerültek, édesanyját és testvérét viszont továbbra eltűntként tartják nyilván.

#alt#
Hannes Bergström
A kisfiút, Hannes Bergströmöt a cunami pusztítása után állítólag egy thai hercegnő külön kérésére szállították kórházba helikopterrel Phuketen. A kórház ezután kezdte el kerestetni a gyermek hozzátartozóit, a segélykérő emailek bejárták a világot.

Hannes Bergströmöt végül nagybátyja ismerte fel az email alapján még múlt hét kedden, majd értesítette az ugyancsak egy phuketi kórházban kezelt édesapát, aki másnap valóban meglelte kisfiát.

Karkkainen a megható találkozás után újságíróknak elmondta, hallotta, hogy fiát egy thai hercegnő mentette meg. "Megmentette az életét, és ezzel a lelkemet is. Nem éltem volna túl, ha mindkettőt elvesztem" - idézte az apát az AP.

Egy tizenként éves svéd fiút is keresnek

Továbbra sem találnak viszont egy 12 éves svéd kisfiút Thaiföldön, akit édesapja felvetése szerint szexrabszolgának adtak el a cunami utáni zűrzavarban, számolt be az AFP. Kristian Walker apjának feltevését nem tartja valószínűnek Thakin Shinawatra thai miniszterelnök, aki elmondta, tudomása szerint nem garázdálkodnak emberkereskedők Thaiföld délnyugati részén.

A nyomozásban a svéd és a brit rendőrség is részt vesz. A Times helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Khao Lak üdülőhelyén két kórházban is felismerni vélték Kristiant. Az orvsok és nővérek állítólag látták, amint a kisfiút egy középkorú, európai kinézetű bajszos ember kíséri, számolt be az AFP.