Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Tizenhárom palesztin fegyverest lőttek le a Gáza övezetben

2004.01.28. 10:43
Tizenhárom - más értesülések szerint nyolc - palesztin halálos áldozata van egy szerda hajnali összecsapásnak a Gázai övezetben. Az izraeli hadsereg zsidó telepet rakétázó fegyveresekre támadt a palesztin igazgatású térségben.
Palesztin források szerint tizenhárom, izraeli katonai jelentések szerint nyolc palesztin vesztette életét a Gázai övezet palesztin igazgatású területén, Necarim zsidó telep közelében szerdán.

Bosszút esküdtek

A CNN jelentése szerint a palesztin áldozatok közül hárman az Iszlám Dzsihád fegyveres szervezet tagjai voltak, a Haaretz izraeli lap a szervezet bejelentésére hivatkozva, öt főről ír.

Az amerikai hírcsatorna izraeli katonai forrásból úgy értesült, a katonák azután kezdtek támadásba, hogy korábban a palesztinok aknavetőkkel és tankelhárító rakétákkal támadtak a zsidó telepekre.

Öt-tíz főből álló palesztin fegyveres csoport közeledett az izraeli egységek felé, a katonák ekkor kezdtek tüzelni, írja a CNN.

Bosszút esküdtek

A palesztinok az összecsapás után azzal vádolták meg az izraelieket, hogy nem nyújtottak segítséget a sebesülteknek. Ezt az izraeli katonai vezetés cáfolta.

Az Iszlám Dzsihad bosszút esküdött: "Megkaptuk a véres üzenetet, a palesztinok tudni fogják, hogyan válaszoljanak." - mondta el Mohamed al Hindi, az izraeli civil célpontok elleni öngyilkos merényletsorozatot folytató szervezet vezetője.