Emma
9 °C
26 °C

A cunami újabb túlélőire bukkantak

2005.02.02. 20:21
Az Andamán szigetén honos törzs kilenc tagját találták meg az indiai hatóságok több mint egy hónappal a délkelet-ázsiai szökőár után. A 11-65 év közötti túlélők kókuszdión éltek, és már jó ideje bolyongtak a sziget magasabban fekvő vidékén.
Több mint öt héttel a hatalmas indiai-óceáni szökőár után túlélőket találtak szerdán az Indiához tartozó Andamán-szigeteken, közölte az indiai rendőrség.

A kilenc túlélő - 5 férfi, 2 nő és 2 kamaszlány - egész idő alatt kókuszdión és kókusztejen élt, kiéhezve találtak rájuk a Thaiföld és Indonézia közelében elterülő szigetcsoport Campbell Bay nevű kicsiny tagján, 38 nappal a több mint negyedmillió halálos áldozatot követelő cunami után. "Kész csoda, hogy életben vannak" - mondta egy rendőrtiszt.

A rendőrség halottakat felkutatni küldte ki embereit a kicsiny szigetre. A keresést a sziget déli csücskének partján kezdték és tizenkét kilométert haladtak a sziget belseje felé, amikor legnagyobb meglepetésükre túlélőkre akadtak.

A hegyekbe menekültek a szökőár elől

"Ott ültek az erdőben, amikor megláttuk őket. Aztán egyszer csak szó nélkül elkezdtek rohanni felénk" - közölte a rendőrtiszt, aki elmondta, a 11-65 év közötti túlélők - egy helyi törzs tagjai - a sziget nyugati partján éltek Pillowbhabhi faluban, a szökőár elől a hegyekbe menekültek, és azóta gyalogoltak az erdőn és elpusztított falvakon keresztül kelet felé.

A cunamitúlélők nyugati irányból bolyongtak kelet felé, amikor a hatóságok rájuk akadtak.

20%
5999 Ft
4800 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft