József, Bánk
-6 °C
0 °C

Blairné újabb bakija

2005.02.08. 19:45
A brit miniszterelnök felesége összekeverte Ausztráliával Új-Zélandot azon a jótékonysági programon, ahol kétszer több pénzt kap mint a kedvezményezett alapítvány.

Újabb baklövést követett el Tony Blair brit miniszterelnök felesége, Cherie Blair, akinek jótékonysági világkörútját előszeretettel piszkálgatta a brit sajtó, írja a Telegraph brit lap.

A kormányfő felesége kedden Új-Zélandba, Aucklandba látogatott, hogy egy gyermekrák alapítványnak pénzt gyűjtsön. Ám a díszes közönség előtt kétszer is összekeverte Ausztráliát Új-Zélanddal, vagyis a térség két legnagyobb riválisát egymással.

A brit miniszterelnök asszonyt már korábban is érték támadások jótékonysági körútja miatt, mivel az előreláthatólag befolyó összeg legalább negyedét-ötödét ő kapja meg. Százezer fontot (35,5 millió forint) tiszteletdíjként, még százezret pedig "teljesítményarányosan".

Eközben a kedvezményezett Gyermekrák Intézet csupán legfeljebb százezer fontra számíthat, a felső tízezret megcélzó adománygyűjtő vacsorákból, ahol egy tízszemélyes VIP-asztal 4100 fontjába kerül majd az adakozóknak, de ezért a pénzért koccinthatnak és fotózkodhatnak is Cherie Blairrel.

A brit sajtótól már amúgy is tart Blairné, az új-zélandi rendezvényre már be sem engedtek Nagy-Britanniából érkező riportereket, csak a helyiek képviseltethették magukat.