Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy tankot irányíthat Harry herceg

2007.02.22. 17:42
Madarat lehet fogatni a fiatal trónörökössel, valóra végre válhat álma, néhány hónap múlva ugyanis bevetik Irakban. Bár a tűzfészkektől óvni fogják, négy tankot és 12 embert irányíthat a fiatal tiszt.

A brit trón harmadik várományosa egy felderítő könnyűpáncélos egység parancsnokaként fog szolgálni Irakban májustól vagy júliustól, erősítették meg hivatalosan Londonban, írja a CNN.


A 22 éves Harry herceg előtt utoljára nagybátya, András yorki herceg szolgált háborúban, helikopterpilota volt a Falkland-szigeteki konfliktusban 25 évvel ezelőtt. A herceg apja, Károly herceg a légierőnél és a tengerészetnél pilótáskodott, utóbbinál szolgált nagyapja is.

Mágnesként vonzza a golyókat

A herceg hajthatatlan volt az egyszerű katonaként végigszolgált háborús részvételt illetően, a a brit hadsereg attól tart Harry értékes célpontja lenne a lázadóknak, "mágnesként vonzaná a golyókat", ezért megpróbálják a tűzfészkeken kívül tartani.

A biztonsági kockázat miatt nem is közölték, hol vetik be a herceget. Tony Blair miniszterelnök egyébként a napokban jelentette be, hogy jelentős csapatkivonást hajt végre a brit hadsereg a térségben, 1600 katona mehet haza hónapokon belül.

Harry herceggel a CNN beszámolója szerint madarat lehetett volna fogatni a hír hallatán. Szóvivője azt nyilatkozta, standard parancsnoki feladatokat kell majd ellátnia 12 embert és 4 Scimitar típusú páncélost irányítva.

Bátyja nem volt alkalmas

Mióta a herceg 21 éves születésnapján bejelentette, hogy nem akar otthon ülni a fenekén, miközben "a fiaim az országért harcolnak". A bulvárújságok címlapján gyakran szereplő lázadó természetű ifjú megítélése azóta sokat változott a királyságban.

Harry herceg bátyja, William ugyancsak a királyi akadémián szerzett tiszti kiképzést, de katonai szolgálatra végül nem bizonyult alkalmasnak.