Erzsébet
1 °C
4 °C

Pufókok a német katonák

2008.03.04. 20:49
Bár a civilek között a túlsúlyosok aránya 35%, a német katonák 40%-a túlsúlyos, derült ki egy felmérésből.

A német hadsereg fiatal katonái pufókok, sokat dohányoznak és keveset edzenek, mutatott rá egy kedden közzétett jelentés.

A közvéleményben úgy él, hogy a katonák délcegek, sportosak és egészségesek, de a valóság ettől nagyon is különbözik, állította a felmérést ismertetve a német hadsereg parancsnoka.

A 18 és 29 év közötti bakák 40 százaléka túlsúlyos, holott a hasonló korú civileknél ez az arány csupán 35 százalék, figyelmeztetett a tanulmány, amelyben egyúttal az is szerepel, hogy a fiatal katonanők éppoly sokat füstölnek, mint férfi kollégáik, és cseppet sem jeleskednek az edzésben.

A német hadsereg ma 245 ezer katonát számlál. A második világháború után nem léphettek más ország területére, először kilenc évvel ezelőtt, a NATO Jugoszlávia elleni légi csapásaiban vettek részt német csapatok.

Jelenleg nagyjából 9 ezer német katona állomásozik nemzetközi válságzónákban, így Afganisztánban és Koszovóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?