Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azonosították Politkovszkaja gyilkosát

2008.03.28. 13:39
Az újságírót 2006 októberében gyilkolták meg. Az orosz ügyészség korábban már jelezte, hogy az ügyet felderítették, de a gyilkos még nincs meg.

Azonosították Anna Politkovszkaja, a Novaja Gazeta újságírójának gyilkosát, és a hatóságok mindent elkövetnek az illető megtalálása és letartóztatása érdekében, jelentette be pénteken Moszkvában a legfőbb ügyészség szóvivője.

Vjacseszlav Szmirnov ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a moszkvai helyőrség katonai bírósága pénteken tárgyalja a Pavel Rjaguzov volt titkosszolgálati tiszt vizsgálati fogságának meghosszabbítására vonatkozó ügyészségi indítványt.

Rjaguzovot az újságírónő meggyilkolásában való bűnrészességgel, konkrétan adatok szolgáltatásával is vádolják.

Politkovszkaja egyebek között bírálta az orosz kormány csecsenföldi politikáját, és közvetítőként lépett föl, amikor csecsen lázadók túszokat ejtettek egy moszkvai színházban. Az újságírót 2006 októberében ölték meg háza előtt.