Gusztáv
-4 °C
1 °C

Csimpánzhoz hasonlítja Busht egy belga oktatóanyag

2005.03.31. 21:29
Vissza kellett vonnia a belga belügyminiszternek azt a rendőrségi oktatóanyagot, amin a diákok egy csimpánz és az amerikai elnök arckifejezésein keresztül sajátíthatták el az emberi arcjáték természetét.

Kényelmetlen helyzetbe került a belga belügyminiszter, miután kiderült, hogy a belga rendőrség oktatóanyagaiban az emberi arckifejezések taglalásánál George Bush amerikai elnök mimikáit egy csimpánzéival hasonlítják össze, írja az AFP.


Nem új dolog
"Nem láttam a képeket, de azt gondolom, nagyon rossz ízlésről tesznek tanúbizonyságot" - nyilatkozta Patrick Dewael a flamand nyelvű Het Laatste Nieuws napilapnak, amely először számolt be az ügyről.

Az oktatóanyagban az amerikai elnök különböző arckifejezéseit megörökítő képek mellé az emberszabású majom hasonló mimikáit rendezték.

A sorozat a bruges-i rendőröknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben felismerjék a különféle arcjátékok mögött húzódó érzelmeket, például egy focimeccs szurkolóinál. A képek skálája a tépelődő arckifejezéstől a rosszallóig terjed.

Az ügy azért is kényelmetlen a belügyminiszter számára, mivel a képsorozatot tartalmazó oktatóanyag az ő aláírásával került használatba. A lapnak ennek ellenére tagadta, hogy ismerte volna a képeket. Dewael végül arra utasította a belügyi hatóságokat, hogy azonnal vonják vissza az oktatóanyagot.

Bush csimpánzzal való összehasonlítása mindenesetre nem új dolog, az interneten számos oldal található, amely az elnök és az emberszabású arckifejezéseit ábrázoló képeket párosítja össze.